İpek'in Londra'daki daireleri tehlikede

İpek'in Londra'daki daireleri tehlikede

18 şirketine kayyum atanan Akın İpek'in, hakkında soruşturma açıldıktan 6 ay sonra Londra'da 30 milyon dolara 5 lüks daire aldığı iddia edildi

A+A-

Akın İpek'in, Koza Altın AŞ üzerinden, İngiltere'nin başkenti Londra'da 30 milyon dolar değerinde 5 lüks daire aldığı Sabah’ın haberinde iddia ediliyor. İpek'in daireleri, hakkında soruşturma başlatılmasından 6 ay sonra alarak yurtdışına kaçmanın alt yapısını kurduğu belirtildi. İşte Akın İpek’le ilgili o haber;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Akın İpek'in kayyum atanan şirketleriyle ilgili önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle Akın İpek'in 18 şirketine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasına karar verilmişti. Kayyum heyeti, Koza-İpek Holding üzerine kayıtlı bütün taşınmazları tespit etmişti. Bunlar arasında İpek'in Ankara-İncek'te örgüt lideri Fetullah Gülen için yaptırdığı ultra-lüks malikane ile ailenin oturduğu villa da bulunuyordu. Holding taşınmazları için "emsal kira" tespiti çalışmalarını sürdüren kayyum heyeti, Londra'da da Koza Altın AŞ üzerine kayıtlı 5 lüks daire olduğunu ortaya çıkardı.

Yaklaşık 30 milyon dolar değerinde olan söz konusu dairelerin Akın İpek hakkında başlatılan soruşturmadan 6 ay sonra alındığı belirlendi. "Terör örgütü yöneticiliği" suçundan hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve operasyondan 2 gün önce İngiltere'ye firar eden Akın İpek'in, haklarında gözaltı kararı çıkma ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ederek, tüm ailesini bu ülkeye taşımak için böyle bir işlem yaptığı değerlendirildi. 

Kayyum heyeti ise Londra'daki lüks dairelerle ilgili 'emsal kira' çalışması için düğmeye bastı. Emsal kira tespiti yapıldıktan sonra daireler holdinge ait olduğu için Akın İpek ve ailesinden kira talep edilecek. Eğer İpek ailesi belirlenen kirayı ödemeyi kabul ederse, lüks daireler aileye kiralanacak. Ödemezlerse dairelere başka kiracı aranacak. Holding üzerine kayıtlı olan Gülen için hazırlanan malikane ile İpek ailesinin ikamet ettiği villanın yanı sıra Çankaya'da 1 rezidans ile 2 lüks daire ve İstanbul'daki lüks bir yalının da kiralıklar listesinde olduğu öğrenildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.