iPhone 12 mini yolun sonuna geldi

iPhone 12 mini yolun sonuna geldi

En küçük iPhone'a yönelik talep Apple yöneticilerini hayal kırıklığına uğrattı. Şirket, iPhone 12 mini üretimini planlanandan erken sonlandırdı. Apple sonbahara kadar stokları eritmeye çalışacak.

A+A-

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce, Apple'ın iPhone 12 mini üretimini planlanandan önce durdurduğunu ve serideki diğer modelleri piyasaya sürmeye odaklandığını açıkladı. Kompakt modelin üretim bandından inmesinin nedeni ise tüketicilerin gösterdiği düşük talep.

Donanımhaber'in haberine göre Cupertinolu şirket 5.4 inç ekranlı mini versiyonunun üretimini 2021'in ikinci çeyreğinde aşamalı olarak sonlandırdı. Apple, sonbaharda yeni nesil iPhone'ları piyasaya sürene kadar stokları eritmeye ve ve üretilen tüm iPhone 12 mini'leri satmaya çalışacak.

Görünüşe bakılırsa en küçük iPhone'a yönelik talep Apple'ı hayal kırıklığına uğratmış durumda. Ancak buna rağmen şirketin sonbaharda iPhone 13 mini'yi çıkarmayı planlaması ilginç. Mevcut modelin anormal derecede düşük satması yenisinin piyasaya sürülmesine engel olmayacak.

Apple'ın küçük telefon sevenlerin gönlünü nasıl fethetmeyi planladığını az çok tahmin edebiliyoruz. Şirket mühendislerinin en çok mesai harcamak zorunda kalacağı alanlardan biri de iPhone 13 mini'nin pil ömrü olacak. Zira iPhone 12 mini bu konuda kullanıcıları pek memnun edemedi.