iPhone 13 kullananları kızdıran hata

iPhone 13 kullananları kızdıran hata

Apple'ın yeni telefon ailesinde bir hata keşfedildi. iPhone 13 serisinde gürültü engelleme özelliği olmaması tepki topladı.

A+A-

Apple, iPhone 12’ye kadar birçok cihazında telefonda gürültü engelleme özelliğini yer veriyordu. Bu özelliği Erişilebilirlik kısmından aktif etmeniz halinde telefon konuşmalarınızda arka plandaki gürültü azaltılıyordu. Bu sayede siz biriyle konuşurken sesiniz karşıya daha net bir şekilde iletilebiliyordu. Ancak Apple, yeni iPhone 13 serisiyle birlikte bu özelliği kullanıcılarına açmadı.

iPhone 13 serisi gürültüyü engelleyemiyor

Bu durumun neden kaynaklandığına dair net bir bilgi yok. Ancak sosyal medya platformlarından biri olan Reddit’de bu konuyla ilgili birçok paylaşım bulunuyor. Birkaç gün önce bir kullanıcı iPhone 13 serisinde gürültü engellemek için bir mikrofonun bulunmadığını söyledi. Ancak bu iddianın doğru olmadığını iPhone 13 serisinin iPhone 12’den daha fazla mikrofona sahip olması nedeniyle anlayabiliyoruz.

Bir diğer kullanıcı ise bu durumun donanımdan değil de yazılımdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu söyledi. Kullanıcı, iPhone 13 Pro Max cihazını hoparlör aracılığıyla kullanırken sesinin bazen kesildiğini söyledi. Bu durumun ardından Apple Topluluk uzmanından biri kullanıcıya ayarları nasıl yapabileceğini dair makale gönderdi. Ancak özelliğin ayarları bulunmadığı için bu da bir işe yaramadı.

Apple bu sorunu biliyor

Bunların yanında Apple’ın bu durumdan haber olduğunu söyleyen kullanıcılar da bulunuyor. Bu özellikle ilgili şikayetler 29 Ekim’e kadar uzanıyor. Bu sıkıntılar hem yeni iOS sürümü 15.2‘de hem de iOS 15.3 Beta‘da bulunuyor. Bu sorunun ne zaman çözüleceği ise henüz belli değil.

İlgili Haberler