iPhone 13’te şarj girişi yok mu?

iPhone 13’te şarj girişi yok mu?

Apple'ın yakında çıkacak olan iPhone 13 ailesi için sürekli konuşulan şarj girişi iddiası kafaları karıştırıyor.

A+A-

iPhone 13’ün tanıtılmasına artık günler kaldı diyebiliriz. Cihazın diğer Apple ürünleriyle birlikte eylül ayının ortasında tanıtılmasını bekliyoruz. Geçen yıldan beri konuşulan bir iddia, yeni nesilde şarj girişinin olmayacağıydı. Peki iPhone 13 için şarj girişi iddiasına son yaklaşımlar ne şekilde? 

iPhone 13 için uzun süredir söylenen şarj girişi iddiasına şu sıralar pek sıcak bakılmıyor. Analistler ve yorumcular bu büyük değişikliğin iPhone 13 ile değil, iPhone 14 ile geleceğini söylüyor. Yani bu nesilde de şarj kablosuna ihtiyacımız olsa da en azından sonraki nesil için umutlar daha büyük.

iPhone 8‘den beri kablosuz şarj, iPhone cihazlarda desteklenen bir özellikti. Geçen yıl bu özellik birkaç adım öteye taşındı ve ortaya MagSafe çıktı. MagSafe aslında yine kabloyla çalışsa da akımı manyetik olarak iletiyor ve kablosuz şarj gerçekleşirken telefonu rahatça kullanabilmenizi de sağlıyor. 

Ayrıca veri transferi konusunda AirDrop gibi yenilikçi özellikler, kablo ile aktarıma olan desteğe gerek bırakmıyor. Ancak dediğimiz gibi, bu büyük bir değişiklik. Bu yeniliği, görünüşe göre yaklaşmakta olan seri ile göremeyeceğiz.

Yine de hala bir MagSafe satın alıp özelliği istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. MagSafe, iPhone 12 ile birlikte desteklenmeye başladı ve iPhone 14’te bile aynı şekilde desteklenecektir.