iPhone 14 ile birlikte bir dönemin sonu geliyor

iPhone 14 ile birlikte bir dönemin sonu geliyor

Teknoloji devi Apple, iPhone 13 serisini Eylül ayında tanıtmaya hazırlanırken, iPhone 14 ile ilgili sızıntılar da ortaya saçılmaya devam ediyor.

A+A-

Apple'ın iPhone 13 serisini tanıtmasına yaklaşık iki ay gibi bir süre kaldı. Kullanıcılar merak ve heyecanla yeni nesil iPhone modellerini beklerken, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan iPhone 14 ile ilgili önemli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Donanımhaber'in haberine göre sektöre yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre, iPhone 14 serisi ile birlikte çentik tarihe karışabilir. Bu serinin çentiksiz geleceği ve tüm sensörlerin ekran altına yerleştireceği belirtiliyor. Apple daha önce Face ID sensörünü ekranın altına yerleştirme teknolojisinin patentini almıştı. Işık ve yakınlık sensörlerinin yanı sıra Touch ID tarayıcının da buraya entegre edileceği bildirildi.

Aynı zamanda, sensörlerin ekrandaki konumlarındaki piksel yoğunluğunun daha düşük olması bekleniyor. Zira sensörlerin sağlıklı çalışabilmesi ve selfie kamerasının kaliteli ve net fotoğraflar çekebilmesi için bu detay oldukça önemli. Öte yandan iPhone 13 serisinde çentiklerin daha küçük olacağı belirtiliyor. Bu seri ise Eylül-Ekim aylarında tanıtılacak.

Çentik modasını Apple'ın başlatmış olduğu bir gerçek. Ancak iPhone üreticisinin, sensörleri ekranın altına yerleştirme konusunda, ZTE (ekran altı kamera), Xiaomi (parmak izi tarayıcı) ve diğer rakiplerini takip ettiğini söyleyebiliriz.

Etiketler : , ,