iPhone fiyatları düşüyor mu? Sürpriz gelişme

iPhone fiyatları düşüyor mu? Sürpriz gelişme

Apple, Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone 13 serisi için kamera modüllerinin üretim sürecini değiştirdi. Şirket daha ucuz bir montaj yöntemi seçti.

A+A-

Güvenilier haber kaynaklarından The Elec'e göre Apple, akıllı telefonlarındaki kamera modüllerinin üretim sürecini değiştirecek. Cupertino merkezli şirket daha önce tedarikçilerinden, önceden monte edilmiş kamera modülleri satın alırken, şimdi üretici bileşenleri tek tek satın alacak.

Donanımhaber'in haberine göre bu nedenle, geçen yıla kadar iPhone kameraları için lensler, şirketin tedarikçileri LG InnoTek, Sharp ve O'Film tarafından üretiliyordu ve lensler önceden monte ediliyordu. Şimdi ise Apple, kamera sensörlerini ayrı olarak satın almayı planlıyor ve montaj Foxconn tarafından yapılacak.

Tayvanlı üretici Foxconn, LG InnoTek ToF sensörlerinin çalışabilirliğini ve telefoto lenslerin, geniş açılı ve ultra geniş açılı sensörlerin doğru optik hizalamasını test etmek için Güney Koreli Hyvision System şirketinden özel ekipman aldı. Yanlış hizalama, görüntü kalitesinde çarpıcı bir düşüşe neden olabilmekte.

Analistlere göre bu değişiklikler Apple'ın paradan tasarruf etmesini ve teslimat sürelerini kısaltmasını sağlayacak. Ancak bunun yeni iPhone'ların nihai maliyetini etkileyip etkilemeyeceği belli değil.

Etiketler : , ,