iPhone X'e indirim mi geliyor

iPhone X'e indirim mi geliyor

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarında umduğunu bulamayan Apple, 2018 yılında sürpriz indirimler ile karşımıza çıkabilir

A+A-

Ülkemizde iPhone 8 serisi 4,199 TL’den başlayan fiyatlarla satılırken, iPhone X modelinin en üst kapasite seçeneği ise 6,899 TL’ye kadar çıkıyor. Öte yandan, yüksek fiyatlar ve yeteriz kalan yenilikler cihazlara olan talebin düşük olmasına neden olmuş durumda.

Son iddialara göre, iPhone X sevkiyatları 30-35 milyon adette kalacak ve 2018 yılının ilk çeyreğinde sevkiyatlarda azalma ya da durağanlık yaşanacak. Hal böyle olunca da şirketin gelecek yılın başında bazı pazarlarda fiyat düşüşüne gideceği söyleniyor. Şu an için adı geçen ülkeler arasında ABD, Tayvan ve Singapur bulunuyor. Bu durum haliyle ülkemiz için de bir umut olduğunu beklentisine sebep oluyor.

Normal şartlarda yeni iPhone modellerini duyurduğunda bir önceki nesilde indirime giden şirketin böyle bir harekette bulunması tabii ki alışılmışın dışında olacak. Konuyla ilgili olarak Apple tarafından herhangi bir açıklama ise tahmin edeceğiniz gibi yapılmış değil.

Gelecek yıl yine 3 yeni modelin duyurulacağı tahmin ediliyor. Bunlardan ikisinin 5.8 inç ve 6.3 inç OLED modeller, diğerinin ise 6.1 inç LCD model olacağı söylenmekte. Çerçevesiz ekran, TrueDepth Kamera sistemi ve Face ID de yine beklentilerden.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.