iPhone'larda SMS krizi: Kullanıcıların faturasını kabartan hata

iPhone'larda SMS krizi: Kullanıcıların faturasını kabartan hata

Bazı iPhone sahipleri için garip bir hata, Android kullanıcılarına mesaj atmaya çalışan kişileri potansiyel olarak hasara uğratıyor.

A+A-

Bazı iPhone kullanıcıları, cihazlarının özellikle garip bir hatayla karşılaştığını doğrulamak için sosyal medyaya başvuruyor. Bir Android kullanıcısına mesaj atmaya çalıştıklarında, iPhone telefon numaralarının başına bir "+" sembolü ekliyor.

Sorun sadece Android kullanıcılarının değil, Google Voice numaralarını kullanan kişilerin de mesajlaşmasıyla ilgili. Hata yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iPhone sahiplerini etkiliyor gibi görünüyor.

"+" karakterinin eklenmesi, iPhone'un numarayı uluslararası bir numara olarak tanımasına neden oluyor ve faturalar şişiyor. ABD merkezli normal bir numara otomatik olarak denizaşırı bir numaraya dönüştürülüyor ve her iki tarafta da teslimat sorunlarına neden olur.

Şu anda Reddit'te birçok iPhone sahibinin cihazlarının aynı sorunlarla karşılaştığını belirttiği birkaç konu var. Şu an itibariyle, hatanın bir nedeni varmış gibi görünmüyor.

Görünüşe göre hata iPhone'a bağlı ve Mac'ten mesaj gönderen kişilere özel bir durum yok. Ancak Mac'ler kısa mesaj iletmeye dayandığından, sorunun bu kullanıcıları da etkilemesi mantıklı görünüyor.

Apple'ın bugün erken saatlerde iOS 16.5'e yaptığı güncelleme sorunun kaynağını çözmüyor, zira pek çok iPhone sahibi sorunun güncellemeler yayınlanmadan önce ortaya çıktığını belirtiyor.

Düzeltmelerle ilgili olarak, bazı kullanıcılar kendinize bir metin göndermenin sorunu çözebileceğini öne sürdüler. Bazı kullanıcılar düzeltmenin sunucu tarafında zaten mevcut olduğunu belirtirken, bazıları da sayının biçimini değiştirerek önüne "+1" eklemeyi öneriyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler