iPhone'lardan SIM kart girişi kaldırılıyor

iPhone'lardan SIM kart girişi kaldırılıyor

iPhone 14 çıkmadan iPhone 15 ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Yeni söylenti, iPhone 15 Pro’nun SIM kart yuvasını terk edip yalnızca eSIM ile çalışabileceğini belirtiyor.

A+A-

iPhone 7 ile kulaklık girişini kaldıran Apple’ın yakında Lightning girişi olmayan bir iPhone çıkaracağı, bir süredir konuşuluyor. MagSafe ile portsuz çıkış yapması beklenen gelecek nesil iPhone, iPhone 15 Pro olabilir.

iPhone 15 Pro, fiziksel SIM kart yuvasına sahip olmayabilir

Yeni gelen bir sızıntı, iPhone 15 Pro’nun fiziksel SIM kart yuvasına sahip olmayabileceğini belirtiyor. BlogDoiPhone isimli kaynaktan gelen haber, 9to5mac ve macrumors gibi haber siteleri tarafından da paylaşıldı ancak güvenilirlik seviyesi bilinmiyor. BlogDoiPhone’un belirttiğine göre Apple, bir süredir şirket içinde SIM kart yuvasız bir iPhone test ediyor. 

2023 yılında SIM kartsız iPhone gelebilir

2023 yılında çıkacak Pro iPhone modelinin ise bu şekilde gelecek ilk iPhone olacağı öne sürülüyor. iPhone 13 serisi ile çift eSIM’e destek sunan Apple, eSIM teknolojisine bir hayli önem vermiş gibi görünüyor.

Ancak eSIM hala yeni bir teknoloji olduğundan bazı ülkelerde kullanılmıyor. Apple’ın yalnızca eSIM destekli iPhone modellerini, belli pazarlarda satışa sunabileceği de gelen bilgiler arasında. Avrupa Birliği’nin USB-C konusundaki kuralları nedeni ile Lightning girişinden vazgeçmek zorunda kalacak Apple’ın bir süredir portsuz bir iPhone hazırladığı bilgileri geliyordu. Görünüşe göre iPhone 15 Pro, SIM kart yuvası dahil tamamıyla portsuz çıkış yapabilir. iPhone 15 Pro’nun 2023 yılının sonlarında 3nm fabrikasyonunda üretilmiş bir işlemci ile gelmesi bekleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler