Irak'ta 106 ABD askeri beyin hasarı geçirmiş

Irak'ta 106 ABD askeri beyin hasarı geçirmiş

Pentagon, İran'ın ABD üslerine saldırılarında 106 askerinin travmatik beyin hasarı geçirdiğini açıkladı

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'ın 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki askeri üslerine gerçekleştirdiği saldırılarda 109 askerinin  travmatik beyin hasarına uğradığını açıkladı. Bu rakam geçen ay 64  olarak açıklanan Amerikan askerinin neredeyse iki katına denk geliyor.

BBC Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın yaptığı saldırılarla ilgili ilk  açıklamasında yaralanan bir ABD askeri olmadığını söylemişti.

Pentagon'un açıklamasına göre yaralanan askerlerden 76'sı görevine  geri döndü.

Amerikan ordusu daha önceki bir açıklamasında saldırıdan sonraki  haftalarda bu sayının artabileceğini, çünkü semptomların ortaya  çıkması için zamanın geçmesi gerektiğini, bazen askerlerin durumu  rapor etmesinin sürdüğünü belirtmişti.

Ordu generallerinden Mark Milley, geçen ay yaptığı açıklamada  travmatik beyin hasarından muzdarip askerlerin orta halli vakalar  olduğunu ifade etmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.