Irak'ta, IŞİD'in İHA'sı düşürüldü

Irak'ta, IŞİD'in İHA'sı düşürüldü

Peşmerge Güçleri’nin Musul’a bağlı Telafer ilçesindeki Herdan Cephesi’nde bu sabah IŞİD’e ait bir İnsansız Hava Aracı’nı (İHA) düşürdüğü bildirildi.

A+A-

Peşmerge Güçleri’nin Musul’a bağlı Telafer ilçesindeki Herdan Cephesi’nde bu sabah IŞİD’e ait bir İnsansız Hava Aracı’nı (İHA) düşürdüğü bildirildi.Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw internet sitesinin  Peşmerge Güçleri kaynaklarından edindiği bilgiye göre, IŞİD, Telafer ilçesinin kuzeyindeki Herdan Cephesi’ne istihbarat bilgileri toplamak üzere peşmerge karargahlarına İHA gönderdi.

Karargaha yaklaşan İHA’nın Peşmerge Güçleri tarafından düşürüldüğü öğrenildi. Peşmerge Güçleri, Eylül ayında da örgütün 2 İnsansız Hava Aracı’nı Musul’un Tılkef ilçesinde düşürmüştü.

Dün de Türkiye, sınırları içinde bir İHA düşürdüğünü açıklamış, ancak düşen aracın milliyeti belirlenememişti. ABD ve Rusya yaptıkları açıklamada düşen İHA'nın kendilerine ait olmadığını ileri sürmüştü. Peşmerge Güçleri'nin düşürdüğü İHA'dan sonra bazı kaynaklar tarafından dün Türkiye tarafından düşürülen İHA'nın da IŞİD'e ait olabilceeği ileri sürülüyor.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.