Irak'ta kaçırılan işçiler serbest

Irak'ta kaçırılan işçiler serbest

Nurol Holding'in Irak'taki bir şantiyesinde çalışırken 28 gün önce kaçırılan 16 Türk işçisi serbest bırakıldı

A+A-

Nurol Holding'in Irak'taki bir şantiyesinde çalışırken 28 gün önce kaçırılan 16 Türk işçisi serbest bırakılırken, Bağdat'taki Türk yetkililer tarafından teslim alındı.

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işçilerin Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı tarafından teslim alındığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Nurol Holding'in Bağdat'taki stadyum şantiyesinde çalışan 18 Türk işçi 28 gün önce maskeli ve üniformalı kişilerce kaçırılmış, işçilerden ikisi geçen hafta serbest bırakılmıştı.

Reuters'a bilgi veren Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, 16 işçinin serbest bırakıldığını, hiç birinin sağlık durumuyla ilgili herhangi bir sorunun bildirilmediğini kaydederek, "İşçiler Iraklı yetkililerce ifadelerinin alınmasının ardından bugün ya da yarın Türkiye'ye getirilecek" dedi.

Doğan, işçilerin durumuyla ilgili olarak Bağdat Büyükelçisi ile sabah erken saatte görüştüklerini ve işçilerin ifadelerini vermesi için halen yolda olduklarını bildirdi.

İşçilerin kurtarılması için yoğun çaba gösteren Irak yönetimine teşekkür eden Davutoğlu da "Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.