İran-ABD gerginliği kamu bankalarına dolar sattırdı

İran-ABD gerginliği kamu bankalarına dolar sattırdı

Devlet bankalarının Cuma günü TL'deki düşüşü engellemek için 1 milyar ile 1,5 milyar dolar arası satış yaptığı ileri sürüldü

A+A-

Bloomberg, kamu bankalarının ABD ile İran arasında ortaya çıkan gerginliğin etkisiyle değer kaybetmeye başlayan TL'yi korumak için piyasaya dolar sattığını ileri sürdü.

Bloomberg'ün "konuyu bile" üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, kamu bankaları söz konusu operasyonda piyasaya 1 ile 1.5 milyar dolar arası satış yaptı. Haberde  satışların ABD ile İran arasındaki gerilimin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Türk Lirası dolar karşısında, ABD ile İran arasında İran'ın önemli komutanlarından birisinin ABD'nin düzenlediği bir hava saldırısı ile öldürülmesinin ardından başlayan gerginlik ile 0,4’lük bir gerileme yaşayarak son sekiz ayda dolar karşısındaki en düşük seviyeye gerileyerek 5,9781'i gördü.

Haberde devlet bankalarının TL’yi korumak için dolar satma pratiğinin tartışmalı olduğu, satış tutarını merkez bankası tarafından örtülü müdahaleye bağlayan spekülasyonun lirayı yabancı yatırımcı için daha az cazip hale getirdiği vurgulandı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.