İran Merkez Bankası yeni döviz paketini açıkladı

İran Merkez Bankası yeni döviz paketini açıkladı

İran Merkez Bankası Baykanı Abdulnasır Himmeti yeni döviz paketini açıkladı. Himmeti, kurlara ilişkin bu yeni düzenlemelerin İran'ın ABD'nin yaptırımları karşısında kendisine güveni yansıttığını savundu.

A+A-

İran Merkez Bankası Baykanı Abdulnasır Himmeti yeni döviz paketini  açıkladı. Himmeti, kurlara ilişkin bu yeni düzenlemelerin İran'ın ABD'nin  yaptırımları karşısında kendisine güveni yansıttığını savundu.
     
Himmeti, "Bu plan bizim gücümüzü gösteriyor. Amerikalıların  yaptırımlara başladıkları gün biz de ekonomimizi serbestleştiriyoruz. Problemimiz yok, insanlarımımız endişe etmeleri için neden yok" diye  konuştu.

   
Merkez Bankası Başkanı Himmeti'nin verdiği bilgiye göre, Banka bundan  sonra döviz fiyatlarının belirlenmesine müdahale etmeyecek, fiyatlar  arz ve taleh tarafından belirlenecek. Banka, piyasada aşırı  dalgalanmaların engellenmesi ve karaborsa oluşmasının engellenmesi için  gözetim rolü üstlenecek.
   
Petroldışı ihracatçılara ithalatçılara döviz satma imkanı verilecek,  ülkeye getirilecek döviz ve altın için sınır olmayacak.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.