İran, petrol üretimini dondurmayacak

İran, petrol üretimini dondurmayacak

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, İran'ın üretim seviyesini yaptırımlar öncesindeki düzeye çıkarmadan üretimi dondurmayı kabul etmediğini söyledi.

A+A-

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, İran'ın üretim seviyesini yaptırımlar öncesindeki düzeye çıkarmadan üretimi dondurmayı kabul etmediğini ve Rusya'nın İran'ın bu duruşunu makul karşıladığını söyledi.

 

Tahran'da İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh ile görüşen Novak, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İran'ın üretimde her hangi bir dordurmaya gitmeden önce 2012 yılında başlayan yaptırımlar öncesindeki üretim seviyesine geri dönmek istediğini vurgulamaya devam ettiğini söyledi.

İran'ın global petrol üretimi konusunda koordinasyonu ve üretimin dondurulmasını desteklediğini ifade eden Novak, ancak İran'ın üretimi dondurmadan önce üretim seviyesini yaptırım öncesi düzeye çıkarma istiğini Rusya olarak makul bir duruş olarak gördüklerini vurguladı.

Novak, "Rusya, İran'ın özel bir durumu olduğunu kabul ediyor" dedi.

Novak yaptığı açıklamada, "OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan üreticiler büyük olasılıkla Nisan ayında, muhtemelen Doha'da toplanarak üretimin dordurulmasını ele alacaklar. İran Petrol Bakanı Zanganeh'in de bu toplantıda yer almasını uuyorum. Ancak İran olmadan da petrol üretiminin dondurulmasının çalışması mümkün. Nisan ayında yapılacak toplantıda üretimin dondurulması konusunda nihai bir karar alınabilir. Petrol piyasası şu anda daha dengeli, ancak eğer üretimin dondurulması konusunda anlaşma sonuçlandırılamaz ise daha büyük oynaklık gelebilir" diye konuştu.

İran ve Risya'nın cari petrol fiyatının petrol piyasalarındaki cari durumu yansıtmadığı görüşünü paylaştıklarını ifade eden Novak, petrol fiyatının yıl sonuna kadar 40-50 dolar/varil aralığında olabileceğini de vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.