İran Türk bankalarına kapıyı açtı

İran Türk bankalarına kapıyı açtı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bankaların kendi aralarındaki projeleri gerçekleştirmek için bazı irtibat kanalları belirlediğini açıkladı

A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bankaların kendi aralarındaki projeleri gerçekleştirmek için bazı irtibat kanalları belirlediğini açıkladı

Türkiye-İran 3. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Oturumu'nun ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli konulardan birinin iki ülke arasındaki bankacılık sektörünün birbiriyle daha aktif şekilde işbirliği yapması olduğunu söyledi. Ruhani, bankaların kendi aralarındaki projeleri gerçekleştirmek için bazı irtibat kanalları belirlediğini kaydetti.

Ruhani konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bankaların ilişkilerini daha geliştirmesi kararı aldık. Türk bankaları İran'da farklı şubeler açabilirler. Biz bu yönde de iki ülkenin ekonomik ilişkilerini daha da kolaylaştırmış oluruz. Aynı zamanda Tahran ve İstanbul borsası arasında işbirliğini daha da güçlendirmeliyiz. Bu sermaye piyasasında çok önemli bir adım ve önemli bir gelişme olabilir."

Ruhani, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomiyi daha da canlandırmak için özellikle ulaştırma konusunda ister karayolları ister demiryolları ister havayolları ve gemicilik konuları olsun, gerekli adımları atacağız. İki ülke sektörünü yatırım yapması için teşvik edeceğiz, üçüncü ülkelere yatırım yapmak için engelleri ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti altına alabiliriz. Biz tam olarak Türkiye'nin ihtiyaçlarını giderebiliriz."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.