İran, Türk kamyonlarını mühürleyecek

İran, Türk kamyonlarını mühürleyecek

İran, 1 Aralık tarihinden itibaren bu ülkeye giren Türk kamyonlarının yakıt depolarının mühürleneceğini açıkladı

A+A-

İran ile Türkiye arasında transit taşımacılık konusundaki problemler büyüyor. İran, 1 Aralık tarihinden itibaren bu ülkeye giren Türk kamyonlarının yakıt depolarının mühürleneceğini açıkladı. Fars Haber Ajansı tarafından geçilen habere göre, İran Yol Bakım ve Onarımı Kurumu Transit İdaresi Başkanı Cevad Itırciyan Türk kamyonlarının yakıt depolarının mühürleme işlemlerine 1 Aralık tarihinden itibaren başlanacağını açıkladı.

Itırciyan, Türkiye'nin ülke topraklarından geçen İran kamyonlarına illegal transit geçiş bedeli uygulamasının ardından sıkıntı yaşandığını ve kamyonların sınırda beklemesinin iki ülke arasındaki ticareti olumsuz etkilediğini söyledi.

Itırciyan, 1 Aralık'ta başlaycak uygulamanın Türkiye'nin isteği üzerine başlatılacağını belirterek artık Türk kamyonlarının İran'da yakıt alamayacağını ve mühürlerini söken kamyonlara ceza uygulanacağını söyledi

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.