İran ve Rusya'dan ABD'ye 'Siber Müdahale' suçlaması

İran ve Rusya'dan ABD'ye 'Siber Müdahale' suçlaması

İran ve Rusya, ABD'ye 'Siber Müdahale' suçlamasında bulundu

A+A-

İran ve Rusya, ABD’nin ülkelerine yönelik siber saldırı ve siber casusluk girişimleri olduğu yönünde yeni iddialar ortaya attı. 

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Rusya’dan yapılan açıklamada, ABD’nin Rus enerji hatları şebekesine zarar verici nitelikte siber müdahale girişiminde bulunduğu öne sürülürken, İran devlet kanalı IRIB İran’ın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) İran’a yönelik önemli bir siber casusluk ağını ortaya çıkararak, CIA ajanlarının bu kapsamda gözaltına alınmalarını sağladığını öne sürdü.

New York Times gazetesinde Cumartesi günü yayınlanan bir haberde ABD’nin, Rus enerji hatları şebekesine siber müdahalede bulunmuş olabileceğinin ileri sürülmesinin ardından Kremlin’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Rus yönetimi, haberin Rusya’ya karşı bir “siber savaş” yürütüldüğü tezini doğrular nitelikte olduğunu savundu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.