İran ve Suudi Arabistan gerginliği artıyor

İran ve Suudi Arabistan gerginliği artıyor

Şii din aliminin idam edilmesinin ardından İran'ın açıklamaları ile artan tansiyon ve Tahran'da Suudi Arabistan elçiliğinin yakılmasıyla yükseliyor

A+A-

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Tahran’daki elçilik ve konsolosluk binalarının yakılmasının ardından Riyad’da bulunan İran Büyükelçisi’ni ülkeden kovdu.
Suudi Arabistan'ın dün aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişiyi idam etmesi, İran ve Irak’ta tepkiyle karşılandı.

İran'ın başkenti Tahran'da bir grup protestocu, dün gece Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ni basarak, ateşe verdi. İran'ın Meşhet kentinde de Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun yakıldığı bildirildi.
Arap medyası, olayların ardından Suudi Arabistan’ın başkent Riyad’da bulunan İran Büyükelçisi’ne ülkeden gitmesi için 24 saat süre tanıdığını duyurdu.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, İran'dan yapılan açıklamaların şiddetle kınandığı ve bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.

 


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.