İran yine internetin fişini çekti

İran yine internetin fişini çekti

İran’da yetkililer olası protestolara karşın, ülkenin birçok yerinde internete erişim engeli getirdi

A+A-

İran’da gerçekleştirilen protestolarda yakınları öldürülen  kişilerin sosyal medyada yaptıkları kayıplarını anma ve cinayetleri  protesto etme çağrısının ardından ülkenin çeşitli bölgelerinde  internete erişim engeli getirildi. Devlet yetkilileri ve  telekomünikasyon şirketleri erişim engeli getirildiği iddialarını  reddetti. Buna karşılık bazı yarı özel medya kuruluşları Bilgi Teknolojileri Bakanlığında, yurt dışındaki sitelere mobil internet  erişiminin orta ve batı İran'daki Elbruzz, Kürdistan ve Zencan  eyaletleri ile güneydeki Fars'ta “güvenlik yetkilileri” tarafından  engellendiğini söyleyen kaynaklar olduğunu belirtti.

Elbruz’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen protestolarda hayatını  kaybedenlerden bir kişinin ailesi sosyal medyada bugün yapılması  planlanan protestolar için çağrıda bulununca, toplumsal huzuru bozma  suçlamasıyla gözaltına alındı.

Öte yandan İran devlet medyası güvenlik önlemi nedeniyle yapılan  çeşitli operasyonlarda Amerikan üretimi 126 silahın bulunduğunu  açıkladı. Geçtiğimiz ay ABD İran’a “geniş çaplı sansürler” nedeniyle  yaptırımlar uygulamasının ardından, İran yetkilileri ülkeden sürgün  edilenlerin yan ısıra ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ı sosyal medya  aracılığı ile ülke huzurunu bozmakla suçladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.