İran'a 48 saat ek süre

İran'a 48 saat ek süre

İran'ın nükleer programı konusunda Batılı ülkeler ile uzun zamandır süregelen müzakerelerin sonuçlanması için 48 saat daha zaman tanındı.

A+A-

İran'ın nükleer programı konusunda Batılı ülkeler ile uzun zamandır süregelen müzakerelerin sonuçlanması için 48 saat daha zaman tanındı.

AB Dış İlişkiler Sorumlusu Federica Mogherini toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Önümüzdeki birkaç gün görüşmelere devam edeceğiz" dedi.

Viyana'daki görüşmelerde İran'ın yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, ABD ve Çin yer alıyor.

ABD delegasyonunun sözcüsü Marie Harf de yaptığı açıklamada, müzakerecilere çalışmalarını tamamlamak üzere Cuma'ya kadar süre verildiğini söyledi.

Öte yandan, İran ISNA haber ajansı İran'ın nükleer sorunu çözmek için "yapıcı çözümler" önerdiğini bildirirken, Batılılar Tahran'ın önerilerinin yeni bir unsur içermediği görüşündeler.

Kimliği verilmeyen bir İranlı diplomat, ISNA'ya yaptığı açıklamada "İran geriye kalan konuların üstesinden gelebilmek için yapıcı çözüm önerileri sundu. Fakat kırmızı çizgilerimiz konusunda bir esneklik göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Buna rağmen Batılı diplomatlar İran'dan anlaşmazlığı giderecek yeni bir adım görmediklerini dile getiriyor. En büyük anlaşmazlıkların yaşandığı noktalar arasında Birleşmiş Milletler'in İran'a uyguladığı silah ambargosu, füze yaptırımı, yaptırımların kaldırılma hızı ve nükleer santrifüjler için yapılacak araştırma ve geliştirme aktiviteleri bulunuyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.