İran'dan ABD'ye ağır sözler

İran'dan ABD'ye ağır sözler

ABD'nin Rusya'nın füzelerinin İran'a düştüğü iddialarını değerlendiren İranlı Tuğgeneral Musa Kamali, Pentagon'u 'küstah yalanlar' söylemekle suçladı

A+A-

Rusya'nın IŞİD mevzilerini Hazar Denizi'nden vurduğu operasyonun ardından ABD, dört Rus füzesinin İran topraklarına düştüğünü iddia etti. ABD'nin iddialarını Sputnik'e değerlendiren İranlı Tuğgeneral Musa Kamali, Pentagon'u 'küstah yalanlar' söylemekle suçladı.

azar Denizi operasyonunun ardından Washington'un 'itibar kurtarma' operasyonuna ihtiyaç duyduğunu kaydeden Kamali, "Ancak ABD Savunma Bakanlığı, iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamadığı için bu operasyon tamamen kurgusaldı" dedi.
Rusya ve İran'ın bu iddiaları reddettiğini hatırlatan Kamali, bunların 'küstah yalanlar' olduğunu vurguladı.

'KOZLAR RUSYA'NIN ELİNDE'

Öte yandan eski ABD Deniz Kuvvetleri istihbarat subayı Scott Ritter'e göre, Rusya'nın önceden ABD'nin hakimiyetinde bulunduğu düşünülen askeri alanda hünerlerini sergilemesi, Washington için prestij kaybı oldu ve bu kayıp, ABD'ye en büyük zararı veren unsur oldu.

Ritter, ortaya çıkan tabloda Rusya'nın Suriye krizinde neredeyse tüm kozları elinde bulundurduğu yönünde bölgesel ve küresel algı oluştuğunu vurguladı.

Eski istihbarat subayı, "Pentagon, uzun menzilli silah kullanımının artık sadece ABD'nin tekelinde olmadığı gerçeğini gizleyebilmek için Rus teknolojisinin anlatıldığı kadar iyi olmadığını ve Moskova'nın İran'ın toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini öne sürdü. ABD, böylelikle İran'da siyasi karışıklık yaratmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.