İran'dan Erdoğan'a yalanlama

İran'dan Erdoğan'a yalanlama

Tahran’dan Erdoğan’a yalanlama: İddiaları temelsiz ve gerçekdışı

A+A-

Tahran yönetimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi arayarak kendisi ve ailesiyle ilgili İran medyasında dile getirilen iddialar için uyardığı ve bunun üzerine haberlerin kaldırıldığı yönündeki açıklamasını jet hızıyla yalanladı.

İran Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Erdoğan’ın Ruhani’yi uyardığı yolundaki açıklamayı kategorik olarak reddettiklerini bildirdi.

Ruhani’nin ofisinden yapılan açıklamada, Erdoğan’ın sözlerinin şiddetle reddedildiği, iddianın ‘temelsiz‘ ve ‘gerçekdışı‘ olduğu kaydedilerek, “Erdoğan ve Ruhani arasındaki hiçbir görüşmede ya da telefon konuşmasında bu tür konular gündeme gelmemiştir” denildi.

"Bak, siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz"

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin IŞİD’in petrol ticaretiyle doğrudan ilişkili olduğunu iddia etmiş, Erdoğan geçmişte İran’da da benzer iddiaların gündeme geldiğini hatırlatmıştı.

İran televizyonlarının benzer haberler yaptığını söyleyen Erdoğan, “İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki ‘Bak, siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz.‘ On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor” demişti.

 

 

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.