İş Bankası’ndaki CHP hisseleri için düzenleme hazır

İş Bankası’ndaki CHP hisseleri için düzenleme hazır

CHP’nin elindeki İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrine ilişkin düzenlemenin içeriği netleşti.

A+A-

CHP’nin elindeki İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrine ilişkin  düzenlemenin içeriği netleşti.

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, düzenleme 5-6  maddelik olacak. Siyasi Partiler Kanunu’nda partilere ticaret yasağını  düzenleyen 67. Madde’ye “Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine’ye devreder” hükmü eklenecek. Bankanın yönetimindeki 4 CHP’linin yerine bağımsız üyeler atanacak. Düzenlemenin bayramdan sonra Meclis’e sunulması bekleniyor.

Öte yandan, Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurduğu komisyonun, anayasa, uluslararası hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı üzerinde çalışarak en geç 10 gün içinde tamamlanması talimatını verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nuretttin Canikli’nin konu ile ilgili sunum yaptığı toplantıda çalışma ile ilgili bu hafta Meclis ve AK Parti’de toplantılar yapılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili hassasiyet vurgusu yaparken, “Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasıl yönettiği belli. Fazla geciktirmeyin. Titizlikle çalışın ve bu konuyu vatandaşa doğru anlatın. CHP’nin bu konuda yanlış anlaşılmalara yol açmasına izin vermeyin. Atatürk zamanında tek parti vardı ve parti devlet idi. Atatürk bütün milletin atası ve sahip olduğu mülk de milletin mülkü, onların şimdi artık partiler arasında bir parti olan CHP’de olması adil değil hem de haklı değil” ifadesini kullandı.

Edinilen bilgiye göre AK Parti, Demokrat Parti’nin 1953 yılında çıkardığı ve Atatürk’ün vasiyetine rağmen bankanın tüm mirasını Hazine’ye devreden yasayı örnek alınacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.