İş Bankası'ndan Özince için açıklama

İş Bankası'ndan Özince için açıklama

Hükümete yakınlığı ile bilinen bazı basın organlarında yer alan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ile ilgili haber için İş Bankası açıklama yaptı

A+A-

Bugün hükümete ve Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Sabah ve Star gazetelerinde yer alan bir habere İş Bankası'ndan yanıt geldi. Haberde, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a akaryakıt kaçakçılığı örgüt liderliği ve diğer suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istendiği ve 47 şüpheli arasında İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin de ismi geçtiği iddia edildi. Bu haberin ardından bankadan bu açıklama geldi.

İşte İş Bankası'ndan yapılan o açıklama;

Bugün bazı basın organlarında yer alan haberlerde, Bankamızın POAŞ'ta hissedar olduğu 2001-2005 dönemini de içeren 2001-2007 yılları arasında POAŞ yönetim kurulunda görev yapmış olan üyeler ile bazı üst düzey yöneticiler hakkında POAŞ'ın akaryakıt ithalat işlemlerinin bir bölümüne ilişkin olarak bir iddianame hazırlandığı ve dava açılması talebinde bulunulduğu bilgisine yer verilmiştir. Söz konusu haberlerde, Yönetim Kurulu Başkanımız ve belirtilen dönemde POAŞ yönetim kurulunda görev almış olan bazı üst düzey yöneticilerimizin isimleri de yer almaktadır.

Konuya ilişkin olarak, halen Bankamıza ulaşmış herhangi bir resmi tebligat bulunmamaktadır. İlgili dönemde de halka açık bir şirket olan POAŞ'ın faaliyetleri kamu kurumlarının denetimine tabi olmuştur. Söz konusu haberlerde yer alan Bankamız Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerine yönelik iddialar hukuki bir zemine dayanmadığı ve gerçeği yansıtmadığından Bankamız yöneticileri ile Bankamızın yasal haklarının korunması için her türlü hukuki tedbire başvurulacağı hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.