İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,  milletin bu seçimlerde de iradesini ortaya koyduğunu ve tercihini istikrardan  yana kullandığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve mecliste  çoğunluğu kazanan Cumhur İttifakı'nı tebrik etti.
 
Seçime katılan ve TBMM'de temsil şansı bulan siyasi partilere  başarılar dileyen Büyükekşi, şu değerlendirmelerde bulundu:

 
"Erken seçim kararının, mevcut belirsizliğin ve yeni yönetim  sistemimizin tam anlamıyla uygulanması için gerekliliğine dikkat çektiğimiz gibi  bürokrasinin azaltılması başta olmak üzere yeni sistemin vadettiği yeniliklerin  de takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat  ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı  karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerinin tam anlamıyla  uygulanması olacaktır. Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak  yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz."
 
"BU SONUÇLA ÜRETMEKLE İLGİLİ ENGELLERİN ÇOĞU KALKACAK"
 
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar  Doğan, gündem seçimken oyların yönünü değiştirmek isteyen dış güçlerin birtakım  algı operasyonları yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Üçüncü dünya savaşı olarak nitelendirebileceğimiz ekonomi sıkıntıları  tüm dünyada yaşanıyor. Türkiye'de seçim ile aynı zamana denk gelmesi yaşanan  stresi daha da artırdı. Savaşlar artık top ve tüfekle yapılmıyor. Geldiğimiz  noktada ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın, sahip  olduğumuz ekonomik istikrar ve büyümenin bundan sonra da aynı şekilde devamı  yönünde iktidara sahip çıkan halk, oyunlara aldırmadı. Edirne'den Ardahan'a  Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu ülke için en uygun sistem olarak benimsendiğini  gösterdi. Artık milletimiz kilitlenen sistemlerle, geciken çözümlerle zaman  kaybetmek istemiyor."
 
Doğan, hükümetin özellikle iş adamlarına yönelik çalışmaları  artırmasını ivedilikle beklediklerini kaydederek, "Bu sonuçla üretmekle ilgili  engellerin çoğu kalkacak. İstikrarın devam ediyor olması projelerin  tamamlanmasıyla yeni projeleri de beraberinde getirecek. TÜMSİAD olarak iktidarın  sürüyor olmasını, isabetli bir karar olarak değerlendiriyor ve memnuniyetle  karşılıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.
 
"REFORMLARIN HIZLA GERÇEKLEŞTİĞİ BİR DÖNEM OLSUN"
 
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim  Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, seçimin kazananının hiç şüphesiz Türkiye ve ülke  demokrasisi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 
"İnanıyorum ki bu seçim sonuçlarıyla yalın, sonuç odaklı ve sıkı  koordinasyon ile hareket edilerek ekonomik, sosyal ve siyasal atılım dönemi  yaşayacağımız şahlanış döneminin kapılarını aralıyoruz. Cumhurbaşkanımız  Erdoğan'ın ifade ettiği gibi kararların daha hızlı alınacağı, bakanlık  sayılarının 16'ya düşürülerek bürokratik işlemlerin hızla azalacağı ve kamunun  optimum verimliliğe ulaşacağına inandığımız bu yeni dönem milletimiz ve ülkemiz  için hayırlı olsun.
 
Herkesin yakından takip ettiği gibi uluslararası alanda Türkiye belli  çevreler tarafından kıskaca alınmaya çalışılıyor. Dolayısıyla özellikle bu  dönemde kararların milli bir mutabakat ile alındığı ve uzlaşı kültürünün ortaya  çıktığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilecek olmamız milletimize ayrı  bir güven verecektir. Önümüzdeki dönemin ana gündem maddemizin ekonomik istikrar  olduğu, ihracat hedeflerimize ulaşabilmemiz için yapısal reformların hızla  gerçekleştirildiği bir dönem olmasını diliyorum."
 
"500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT ARTIK EN ÖNEMLİ HEDEFTİR"
 
TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle?, Türkiye'nin,  Cumhuriyet tarihinin en önemli seçim sınavından yüzünün akıyla çıktığını  belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliklerin ortadan kalkacak olması,  ekonomimiz için de pozitif katkı sağlayacaktır. Türkiye bundan sonra daha hızlı,  daha yaratıcı daha verimli ve daha üretken olacaktır. Hedeflerimize ulaşmada ve  başarılı olmada hiçbir mazeretimiz olmadan daha fazla çalışmalıyız. 500 milyar  dolarlık ihracat hedefi ihracatçının artık en önemli hedefidir. Yeni Türkiye’nin  hedeflerini tutturmak ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için  daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve daha çok satmalıyız."
 
"YÜKSEK KATILIM DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI"
 
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan,  yeni yönetim modelinin ilk seçimine halkın yüksek katılım sağlamasının dünyaya  örnek olacak bir davranış olduğunu bildirdi.
 
Halkın sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu  gibi seçimlerde ve sandıkta gördüğünü kaydeden Bahçıvan, "Demokrasi adına bu,  önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı  olmasını diliyoruz. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek  ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde  bulundu.
 
"TÜRK HALKI İSTİKRARLI VE GÜVENLİ ROTAYI TERCİH ETMİŞTİR"
 
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin, "Türk halkı  büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz yollar yerine, istikrarlı  ve güvenli rotayı tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Avdagiç, yaptığı yazılı değerlendirmede, Türk halkının bu seçimle  büyük ve lider ülke olma yolunda, çok önemli bir eşiği geride bıraktığını  bildirdi.
 
Türk halkının büyük sağduyusu ile bir kez daha fırtınalı ve belirsiz  yollar yerine, istikrarlı ve güvenli rotayı tercih ettiğini aktaran Avdagiç,  seçim sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
Avdagiç, Türkiye'nin tıpkı 1950, 1983 ve 2002 seçimleri gibi son  derece önemli ve stratejik bir seçim dönemini başarıyla ve güvenle tamamladığını  kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan  ekonomik birikim, artık Türkiye'yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik  de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24  Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır. Siyasal  istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrarın ve güvenin olması mümkün olamaz.  Türk iş dünyası olarak hepimiz bu yeni dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan’ın güçlü liderliğinde müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle  çalışmalıyız."
 
"GÜÇLÜ TÜRKİYE İRADESİ DAHA DA PERÇİNLEŞECEK"
 
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, seçimlerin,  sandıktan çıkan sonuçtan bağımsız olarak, ülkenin demokrasi tarihi açısından yeni  bir dönemin başlangıcı anlamına geldiğini belirterek, ayrıca seçimlere katılım  oranının yüksekliği ve seçimlerin kayda değer bir huzur ortamı içinde  gerçekleşmesinin milletin ülke yönetiminde söz sahibi olmak adına güçlü bir irade  ortaya koyduğunu gösterdiğini anlattı.
 
Olpak, "Halkımız, güçlü bir yürütme için iradesini Cumhurbaşkanı ve  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için ortaya koyarken, meclisi de aynı yönde  yapılandırdı ve siyasi istikrara tam not verdi. Umutların pusulalara işlendiği  bugünün sonucu, güçlü yürütme ve güçlü meclistir." ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin 95 yıllık siyasi geleneğinde, önemli bir kilometre taşını  geride bıraktığını ve 16 Nisan referandumuyla hayata giren Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi ile yeni bir sayfa açtığını aktaran Olpak, Cumhuriyetin  kuruluşundaki güçlü Türkiye iradesinin, bu sistemle daha da perçinleneceğini  bildirdi.
 
Olpak, bu değişimin, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunun altını  çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
  
"Bu seçimin kazananı, ülkemizi gelecek hedeflerine ulaştırmak için  büyük bir irade sergileyen Türk milleti olmuştur. DEİK olarak, bu yeni dönemde  de, her zamanki gibi, Türkiye'nin ekonomik gücünü tüm dünyada başarıyla temsil  etmeye devam edeceğiz. Türk iş dünyasının tamamını buluşturan bir platform  olarak, gerek yabancı yatırımların gerekse ülkemiz dış ticaretinin artması için  yürüttüğümüz ticari diplomasi faaliyetlerini, daha da yüksek bir motivasyonla  sürdüreceğiz. Daha da güçlü bir ekonomi, daha da ileri bir demokrasi ve çok daha  büyük bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarının hepimize  hayırlı olmasını diliyorum."
 
"ADALET VE KALKINMADAN YANA OY KULLANILDI"
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan, halkın bu seçimde de güçlü Türkiye'den, güçlü liderden,  istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullandığını belirterek, "24  Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri, diğer seçimler gibi  çıktığımız güçlü Türkiye yolunda, bir duraktı ve bizler bu durağı sağ salim  geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye'dir diyerek ülkemiz için canla başla  çalışma vaktidir." ifadelerini kullandı.
 
Kaan, seçim öncesi ve sırasında yapılan tüm siyasi manipülasyonlara ve  seçim sonuçlarına dair tahriklere rağmen halkın vakur duruşu ve olgunluğu ile tüm  dünyaya unutulmaz bir demokrasi dersi verdiğini kaydederek, Türkiye'nin bekası  söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek olarak birleşildiğinin kanıtlandığını  aktardı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Kaan, "Hem Cumhurbaşkanımıza hem  de meclisimize, yeni icraat döneminde başarılar dileriz. Seçim sonuçlarına dair  ayrıntılı bir analizi, kesin sonuçların açıklanmasına müteakip bir basın  toplantısı ile ayrıca değerlendireceğimizi beyan eder yeni yönetim modelimizin  memleketimize hayırlar getirmesini dileriz." değerlendirmesinde bulundu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.