İş dünyasından seçim sonuçları için ilk tepkiler

İş dünyasından seçim sonuçları için ilk tepkiler

TÜSİAD ve TÜRKONFED'ten yenilenen İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

A+A-

TÜSİAD, DEİK ve TÜRKONFED,  yenilenen İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜRKONFED yaptıkları açıklamalarda "ekonomik reformlara odaklanılması gerektiği"ni vurguladılar.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, bu güzel kente sunacağı tüm katkı ve çalışmalar için başarılar diliyorum" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, bu güzel kente sunacağı tüm katkı ve çalışmalar için başarılar diliyorum.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ise seçim sonuçları açıklanmadan önce, "Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız" açıklamasında bulundu.

Konfederasyonun basın açıklaması şöyle:

“Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçim sonucunun şimdiden tüm İstanbullular için hayırlı olmasını diliyoruz. İstanbullu seçmenlerin ikinci defa sandık başına büyük bir katılımla giderek, demokratik görevlerini fazlasıyla yerine getirdiğini düşünüyoruz. Şimdi, yerel ve merkezi idaremizin sorumluluklarını ve vaatlerini gerçekleştirmesinin zamanıdır!

Yerel kalkınmanın kilit aktörlerinden olan yerel yönetimlerimizin; kent ekonomisinden kadın ve çocukların ihtiyaçlarına, eğitimden gençlerin sorunlarına, altyapıdan çevreyi kapsayan seçim öncesi vaatlerini hayata geçirmelerinin takipçisi olacağımız gibi destek ve katkı gerektiren konularda da iş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz.

2023 yılına kadar geçen sürede geçici tedbirler ile değil kalıcı reformlarla zamanı verimli ve etkin kullanabiliriz. Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız. Risklerimizi fırsata çevirecek en büyük teşvik; ekonomimizi ve demokrasimizi güçlendirecek adımlardır.

Ülkemizin, yüksek verimlilikle yüksek katma değer yaratacak ve küresel rekabetçilik gücünü artıracak kalkınma odaklı yeni bir ekonomik modele ihtiyacı olduğu açıktır. Ekonomimizin lokomotifi KOBİ’lerimizin yeni çağın dijitalleşen dünyasına hızla uyum sağlamaları; özellikle orta ve yüksek teknoloji yatırımları ile ihracat odaklı kapasitelerinin artırılması, ülkemizin de gelişmesi ve güçlenmesi için önemlidir.

Yerel kalkınma ve ekonomi için yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin geliştirilmesi ile yeni ve güçlü bir Türkiye hikayesinin de yazılacağına inanıyoruz. Ve ‘24 Haziran sabahından başlayarak demokratik ve ekonomik reformlar ana gündemimiz olmalıdır’ diyoruz.”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu

DEİK: Hedef birlikte çalışmak olmalı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Olpak değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle, demokrasimizin vazgeçilmezi olan bir seçim sürecini daha geride bıraktık, sandıklara gittik ve vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Yüksek katılımla ve üzücü bir olay yaşanmadan yenilenen seçimin sonuçlarının İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor ve İstanbulumuza güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum.

İş dünyası olarak, önümüzdeki dönemi, genelde milletimiz, özelde ise ekonomimiz için çok önemli görüyoruz. Bu günden sonraki hedefimiz  sosyal, siyasal, ekonomik ve demokratik standartları daha da yüksek bir Türkiye için, hep birlikte çalışmaktır.” 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.