İş GYO tahvil ihraç edecek

İş GYO tahvil ihraç edecek

İş GYO, 200 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde, 2 yıl vadeli borçlanma aracı ihraç edecek

A+A-

İş GYO, 200 milyon TL ihraç tavanı kapsamında, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde, 2 yıl vadeli borçlanma aracı ihraç edecek.

İş GYO, 8 Nisan tarihinde tahvil satışı gerçekleştirildi. İlk ihraç 100 milyon TL nominal tutarda, 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil şeklinde yapılandırıldı. Yerinde bir zamanlama ve stratejiyle kaynak yapısında çeşitlendirmeye giden İş GYO, tahvil ihracı ile elde edeceği kaynağı devam eden ve yeni projelerinde kullanacak. TL cinsi kaynak temin edilmesi için İş Yatırım’ın görevlendirildiği tahvil ihracında ikinci 100 milyon TL değerindeki tahvil ihracı Temmuz ayında gerçekleşecek ve ihraç tavanı 200.000.000 TL olacak.

Vadeli borçlanma aracı ihracı için SPK, BİST, MKK ve KKB’ye gerekli başvuruları yapan İş GYO’nun ilk ihracı 100 milyon TL nominal tutarda, 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil şeklinde yapılandırıldı. Bu kapsamda tahvil ihracı yurt içinde, halka arz edilmeksizin borsada işlem görecek olan ve kot dışı pazarda nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle tertipler halinde, 2 yıl vadeli borçlanma şeklinde gerçekleştirildi.

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes konuyla ilgili olarak “Sermaye Piyasaları gelişimi ve yatırımcılara yüksek getirili alternatif sağlaması açısından özel sektör tahvillerinin önemi her geçen gün artıyor. Güçlü finansal yapısı ve sağlam temeli olan İş GYO olarak biz de yatırımcılara alternatif ve karlı bir fırsat sunuyoruz. Tahvil ihracından elde edeceğimiz kaynağı bugüne kadar olduğu gibi ses getiren ve prestijli projelerimizde kullanacağız.” dedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.