İş Yatırım, Halkbank için ‘al’ tavsiyesi yaptı

İş Yatırım, Halkbank için ‘al’ tavsiyesi yaptı

İş Yatırım, Halkbank için hedef fiyatını 8,43 TL'den 6,50 TL'ye indirirken, tavsiyesinin 'al' olduğunu belirtti.

A+A-

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Tahmin edildiği gibi zayıf ana faaliyet gelirleri çeyreğin kaderini çizdi, net kar ancak karşılık iptalleri ile sağlanabildi. Halkbank yılın ilk çeyreğinde TL 59mn solo net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı bizim ve piyasa tahminiyle tam uyumlu. Beklenildiği gibi banka ana faaliyet gelirleri açısından belki de tarihinin en kötü dönemini geride bırakmış durumda. Net faiz gelirlerinin negatif geçtiği çeyrekte, net kar bir önceki çeyreğe göre %88, geçene yılın ilk çeyreğine göre ise %93 geriledi. Yüksek fonlama maliyetleri ve düşük getirili (daha uzun vadeli) aktiflerin oluşturduğu negatif çekirdek kredi spredleri nedeniyle net faiz geliri eksiye geçmiş durumda. Banka
TÜFEX kağıtları için kullandığı enflasyon varsayımını %15'e çıkarsa da net faiz gelirleri eksi bölgeye girmekten kurtulamadı. Halkbank'ın ilk çeyrekte net kar elde edebilmesinin nedeni yaklaşık TL3 milyar düzeyinde yazılan karşılık iptalleri ve tahsilat gelirleri sayesinde oluştu. Bundan sonraki çeyreklerde daha iyi net faiz geliri ve marjı beklememize rağmen ilk çeyreğin 2021 genel karlılığı üzerinde derin bir tahribata yol açtığını düşünüyoruz.

Sonuçlara piyasa tepkisinin daha çok nötr düzeyde kalacağını düşünüyoruz. Her ne kadar sonuçlar çeyreklik bazda özellikle net faiz geliri olarak en kötü çeyrek olarak tarihteki yeri alsa da bu sonuçlar ve net kar rakamı beklentiler dahilinde gerçekleşmiş durumda. Her ne kadar bundan sonraki çeyreklerde özellikle yılın ikinci yarısında ana faaliyet gelirlerinde kademi bir iyileşme beklesek de ilk çeyreğin tahribatı tüm yılı etkilemeye devam edecek. Banka için tüm yıl kar tahminimizi TL 3.9 milyardan TL 3.2 milyara indirirken, hedef hisse başı değerimizi de TL 8.43 düzeyinden TL 6.5 düzeyine çekiyoruz."

Analizin tamamı için:

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20210510092919842_1.pdf