IŞİD bir askeri şehit etti

IŞİD bir askeri şehit etti

Kilis'te, Suriye tarafından IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 2 uzman çavuşun yaralandı

A+A-

Kilis Elbeyli İlçesi'nde IŞİD tarafından askere ateş açıldı. Suriye tarafından IŞİD kontrolündeki bölgeden açılan ateşten dolayı bir astsubay şehit oldu, dört asker ise yaralandı. Bunun üzerine askerin saldırıya ateşle karşılık verdiği öğrenildi.

DHA'da yer alan haberine göre, saldırının yapıldığı Elbeyli ilçesine tank ve zırhlı araç sevk edildi.

Saldırının saat 16.30'da askerlerin bulunduğu alana sınırın karşısındaki IŞİD kontolündeki bölgeden yapıldığı öğrenildi. Bu sırada açılan ateşin isabet ettiği astsubay şehit oldu. Diğer askerlerin genel olarak sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Çatışmanın hâlâ devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Kilis Valisi'nden açıklama

Kilis Valisi Süleyman Tapsız da bir açıklama yaparak, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını bir askerin şehit bir askerin de yaralı olduğunu bildirdi.

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesi
Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesiGüvenlik güçlerinin, Terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

Şehit olan ve yaralanan askerlerin kimlikleri belli oldu

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir DAEŞ militanının öldüğü belirtildi.

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.