IŞİD İmamoğlu için ölüm emri verdi

IŞİD İmamoğlu için ölüm emri verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik IŞİD militanlarınca suikast hazırlığı yapıldığı öne sürüldü.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik IŞİD militanlarınca suikast hazırlığı yapıldığı öne sürüldü.

T24'te yer alan habere göre haber sitesine konuşan İBB kaynakları, İmamoğlu'na suikast planlandığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğruladı ancak IŞİD militanlarının yakalandığı bilgisinin kendilerinde olmadığını söyledi. 

OdaTV, 23 Kasım'da İmamoğlu'nun korumalarına "Artık daha dikkatli ve duyarlı olun" talimatı verildiğini yazarken, IŞİD'in Türkiye'deki militanlarına örgütün 'Ekrem İmamoğlu öldürülsün' emri verdiğini iddia etti.

Habere göre; İmamoğlu'nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı belirtilirken, herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtiyaç olursa acilen bilgilendirme istendi.

İmamoğlu'nun korumaları önlemleri artırıldı

Yaşananların ardından İstanbul Valiliği, İmamoğlu'nun koruma önlemlerini artırdı. OdaTV, İmamoğlu'na suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanlarının da 'son anda' yakalandığını öne sürdü.

T24'ün ulaştığı Büyükşehir Belediyesi kaynakları, İmamoğlu'na suikast planlandığı bilgisinin kendilerine aktarıldığını doğrularken, saldırı hazırlığındaki IŞİD militanlarının yakalandığına ilişkin ise kendilerine bilgi gelmediğini aktardı.

"Somut ya da güncel bir suikast tehdidi değil, bir duyum söz konusu"

İçişleri Bakanlığı yetkililerine ulaşan gazeteci İsmail Saymaz, kendisine şu bilgilerin verildiğini aktardı:

"Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var.

"Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu.

"Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık.

"Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.