IŞİD ölümcül siber saldırılar planlıyor

IŞİD ölümcül siber saldırılar planlıyor

İngiltere, İslam Devleti'nin(İD) altyapıyı hedef alan siber saldırılar gerçekleştirebilmek için hazırlıklar yaptığını düşünüyor.

A+A-

İngiltere maliye bakanı George Osborne siber güvenlik harcamalarının iki katına çıkarılacağını duyurarak İngiltere'nin elektronik saldırılara karşı güvenliğini artırması gerektiğini belirtiyor.

İngiltere'de yapacağı bir konuşmanın metni yayınlanan Osborne, "İD zaten interneti kötü propaganda, radikalleştirme ve operasyonel amaçlarla da kullanıyor" diyerek, "Henüz altyapımıza saldırarak insanları öldürmek için kullanamadılar. Fakat bunu istiyorlar ve bunu başarmak için ellerinden geleni yapıyorlar" ifadelerini kullanıyor.

Osborne bir yandan siber güvenlik harcamalarının 2020 yılına kadar iki katına çıkarılarak 1.9 milyar pounda yükseltileceğini belirtirken, bir yandan da ülkeyi aynı dönemde bütçe fazlasına götürecek kesintileri duyurması bekleniyor.

Osborne, "Diğer bütçe giderlerinden kesinti yapmak zorunda olduğumuz bir dönemde olsa dahi siber güvenliğimizi artırmamız doğru bir karar" ifadelerini kullanıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron da dün yaptığı bir açıklamada İngiltere'nin istihbarat kurumunda çalışan sayısını yüzde 15 artıracaklarını belirtti.

Osborne siber güvenlik harcamalarının artırılması kararının Cuma günü Paris'te meydana gelen saldırılardan önce alındığını söyledi.

"Eğer havaalanlarımıza, elektrik kurumlarımıza veya hastanelerimize başarılı bir şekilde saldırılar gerçekleşirse bu yalnızca ekonomik zarar değil insan hayatına da mâl olabilir" dedi.

Yeni siber güvenlik planları çerçevesinde daha hızlı ve daha verimli bir ekibin internet üzerinden gerçekleştirilen saldırılara cevap vermesi hedefleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.