IŞİD, Takvim'in krokisini mi kullandı

IŞİD, Takvim'in krokisini mi kullandı

IŞİD'in Başika Kampı'na yaptığı ve 4 askerin yaralandığı saldırı sorası Takvim Gazetesi'nin 7 Aralık'ta kampın krokisini veren haberi sosyal medyada olay oldu

A+A-

Türkiye’nin Irak Başika’da uluslararası siyasi tartışmalara neden olan kampına dün IŞİD tarafından yapılan saldırı yeni bir tartışmanın da ortaya çıkmasına neden oldu. IŞİD’in dün kampa yaptığı saldırıda 4 Türk askeri yaralanmıştı. Saldırının ardından Takvim Gazetesi'nin 7 Aralık'ta attığı manşet sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Gazetenin "İŞTE O KAMP" başlıklı manşetinde, Başika kampının krokisi ve Türk askerlerinin konumu gibi bilgiler yer alıyordu.

Haberde detaylı olarak, nöbetçi kulübeleri, siperler, karargah, mescid, Mehmetçiğin yattığı prefabrik koğuşlar, ve zırhlı araçların nerede bulundukları ve ikmal yerleri nokta nokta işaret edildi. Normal şartlar altında bir askeri tesisin krokisinin bu şekilde yayınlanmasının askeri casusluk ve suç kapsamına gireceği ifade ediliyor.

İşte o haber ve gazetenin 1'inci bayfasındaki kampın ayrıntılı krokisi :

 


 

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.