İstanbul Havaalanı'nın ortakları paylarını satıyor

İstanbul Havaalanı'nın ortakları paylarını satıyor

Ortakların hisseleri satmak için danışman olarak ABD merkezli yatırım bankası Lazard Ltd ile anlaştıkları öne sürüldü. 

A+A-

İstanbul Havaalanı'nı işleten İGA'nın bazı ortaklarının hisselerini satmak istedikleri ve 11 milyar dolar değer biçilen Şirket'teki hisseleri satmak için danışman olarak ABD merkezli yatırım bankası Lazard Ltd ile anlaştıkları öne sürüldü. 

Bloomberg News'un internet sitesinde yer alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Lazard, IGA'nın bazı ortakları ile havaalanının değeri konusunda çalışıyor ve potansiyel alıcılar ile görüşmeleri yürütüyor.

Bloomberg'e bilgi veren iki kaynağa göre IGA hisseleri ile Vinci SA, Aeroports de Paris ve Türkiye'deki ortağı TAV Havalimanları Holding ve Ferrovial SA ilgileniyor.

IGA'nın Türkiye'deki en büyük şirket borcuna sahip olduğunu belirten Bloomberg, Şirket'in İstanbul Havaalanı'nın inşaası için 5,7 milyar euro tutarında kredi kullandığını ve İstanbul Havaalanı'nı işletmek için devlete 25 yılda toplam 22,1 milyar euro ödemeyi taahhüt ettiğini hatırlattı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.