İstanbul için kritik kar uyarısı

İstanbul için kritik kar uyarısı

Meteoroloji İstanbul için beklenen uyarıyı yaptı. Akşam saatlerinden itibaren kar yağışı geliyor!

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek. İstanbul'daki kar yağışının bugün saat 16.00 ile 17.00 arasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini belirtti.

'Gizli buzlanma'ya dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamaya göre, belediyenin kış şartlarıyla mücadele ekipleri AKOM'un yönetiminde olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Ekipler ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda durumuna getirildi. Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda yağışın saat 16.00-17.00 arasında İstanbul'da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması uyarısında bulunuluyor.

Sıcaklık 12 derece birden düşecek!

Türkiye dün öğle saatlerinden sonra Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni, çok soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdi.

Özellikle dün geceden itibaren İç Anadolu Bölgesi'nde şiddetini artıran kar yağışı, bugün Kütahya'da eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu. Ankara'da da kar yağışı giderek etkisini artırıyor.

Bugün, Trakya dışında ülke genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Güney Ege'nin ve Akdeniz'in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu'da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağacak.

Salı

Salı günü ise Marmara'nın batısı ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışlar Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz'in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacak.

Pazartesi ve salı günleri Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve şiddet yağış görülecek.

Çarşamba

Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistem Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürecek, kar yağışları aralıklarla devam edecek.  

8 ila 12 derece düşüyor!

Hava sıcaklıkları,bugünden itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Hafta ortasından itibaren ise yağışların kesildiği özellikle iç bölgelerde oldukça soğuk gece ayazları görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, Türkiye'de gelecek hafta boyunca görülecek çok kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli ve yoğun kar yağışları, hava sıcaklıklarındaki aşırı düşüşler, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları; yayımlanacak meteorolojik hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi istendi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.