İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul'a kar uyarısı

Akşam saatlerinde karla karışık yağmur beklenen İstanbul'da özellikle çarşamba günü için çok kritik bir uyarı yapıldı

A+A-

Türkiye iki soğuk hava dalgasının etkisine girdi, kar yağışı başladı. Akşam saatlerinde karla karışık yağmur beklenen İstanbul'da özellikle çarşamba günü için çok kritik bir uyarı yapıldı: Fırtınaya ve kar yağışına dikkat, kar kalındığı Anadolu yakasında 20 santimetreye kadar ulaşacak. Hatta İzmir'e bile kar yağışı beklendiği açıklandı. AKOM, İstanbul için alarm durumuna geçti.

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girdi. Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek.

Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları yarın 2, çarşamba ve perşembe günü ise 0 derece olarak hissedecek.

Karla karışık yağmur ve kar yağışının salı ve çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 10 ila 20 cm arasında olması bekleniyor. Yetkililer, kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.