İstanbul'da 8 katlı bina çöktü

İstanbul'da 8 katlı bina çöktü

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi kurtarılmaya çalışılıyor

A+A-

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerini enkazda arama çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi kurtarılmaya çalışılıyor

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan 8 katlı, 14 daireli ve zemin katında konfeksiyon atölyesi bulunan bina henüze bilinmeyen bir nedenle çöktü.  

Saat 16.00 sıralarında çöken binada kaç kişinin olduğu bilinmezken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerini enkazda arama çalışmalarına başladı. Olay yerine sivil kurtarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturulurken, kurtarma ekipleri  çalışmalarına başladı. Ekipler tarafından enkazdan çıkarılan bir kadın,  ambulansla hastaneye götürüldü.

Bu arada, ekiplerin çalışmaları sırasında, çatının bir bölümünde  yeniden çökme yaşandı.

MUHTAR: BİNADA 14 DAİRE VAR

CNN TÜRK canlı yayına bağlanan Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ, şu bilgileri verdi:

"Korkunç bir olay. Birden yıkılacak bir binaya benzemiyordu. Binanın altında 5 aracın kaldığı söyleniyor. Binada 14 daire normalde 27 -30 civarında kişi olduğu görülüyor ama nüfus müdürlüğünden net bilgi henüz gelmedi onu ileride açıklayacağız. Yakınları içeride 15 kişinin bulunduğunu söylüyor. Şu anda arama herkes bir şey yapmaya çalışıyor ama bir sonuca ulaşamıyoruz. Binayla ilgili herhangi bir risk raporu bulunmuyordu.” 

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir." denildi. 

İlk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, yaralı 4 kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor. Olay yerinden geçen kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.