İstanbul'da askeri bölge yakınında patlama

İstanbul'da askeri bölge yakınında patlama

İstanbul Sancaktepe'de askeri alana yakın bir bölgede bir araç içinde patlama meydana geldi

A+A-

İstanbul Sancaktepe'de askeri kışla yakınında bir araçta patlama meydana geldi. Patlamanın askeri personel taşıyan servisin yakınındaki bir araçta meydana geldiği, olayda ilk belirlemelere göre 6'sı asker 7 kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatıldı. İnceme ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Askeri kaynaklar, “Samandıra Kışlası’na 300 metre mesafede bir araç patlatılmış, araca yaklaşmakta olan 20 metre mesafedeki servis aracında bulunan sivil şoför ile 4 asker toplam 5 kişi hafif yaralandı. Ayakta tedavileri devam ediyor” açıklamasını yaptı.

CNN TÜRK muhabiri Hakan Tunç, ilk gelen bilgilere göre bombalı bir aracın uzaktan patlatıldığını söyledi. Tunç, patlamanın Samandıra Kışlası yakınında olduğunu kaydetti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, 6 asker ve 1 sivilin ayakta tedavi edildiğini belirterek, "Askeri garnizondan servis aracı çıkarken yakın bir mesafede bir aracın patladığı görgü tanıkları tarafından ifade edildi. Durumu ağır olan birisi yok. Şu anda patlama noktasında askeri garnizonun çıkış noktasına yakın bir yer. Açık bir alan orası, geniş bir cadde. Askeri garnizondan 500 metre-300 metreden görülebilir" dedi.

Uzaktan kumandayla patlatıldı

Patlamanın ardından olay yerine giden çok sayıda polis ekibi, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, saldırı bomba yüklü aracın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.