'İstanbullular şehrin bütçesini belirleyebilecek'

'İstanbullular şehrin bütçesini belirleyebilecek'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin bütçesinin nasıl kullanılacağını İstanbullulara sordu.

A+A-

Birgün'ün haberine göre Twitter hesabı üzerinden paylaştığı videoda, "Bugün İstanbul için yeni bir eşikteyiz" diyen İmamoğlu "Belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığına bakın, yatırımlar arasında tercihte bulunun ve İstanbul’un önceliklerini siz belirleyin" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ardından “Ama bunlar yetmez. Yeni projeler geliştirin, bunları paylaşın, önerilen projeler arasında doğru ve gerekli bulduklarınızı oylarınızla yine siz belirleyin.” diye yazdı. 

İstanbul’da yaşayanlar 15 Ağustos’a kadar https://butcesenin.istanbul/ sayfasına girip İstanbul’un bütçesinin nasıl kullanılması gerektiğine karar vermek için oylamaya katılabilecek.

Web sitesinde proje ile ilgili şu bilgiler veriliyor:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik hizmetleriyle ilgili karar süreçlerine kent sakinlerinin doğrudan ve aktif katılımını mümkün kılacak yeni bir mekanizmayı daha hayata geçiriyor.

Bugüne değin Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı Katılımcı Bütçe Uygulaması aracılığıyla, belediye kaynaklarının ne şekilde kullanıldığını bilecek, yatırımlar arasında tercihte bulunarak öncelikleri siz belirleyeceksiniz. Dahası, önereceğiniz projelerle İstanbul’un sorunlarının çözümüne katkı sunacak, belediye çalışmalarına ve bütçesine siz yön vereceksiniz.

Haydi! Bütçe Senin, Karar Senin. İstanbul’da hayat senin projenle, senin kararınla güzelleşsin."