İşte Apple'ın herkesten gizlediği yeni iPhone'u

İşte Apple'ın herkesten gizlediği yeni iPhone'u

TrendForce'un küresel akıllı telefon pazarının geleceğine ilişkin son raporunda, üçüncü nesil iPhone SE'nin çıkış tarihi de yer aldı. İşte yeni nesil kompakt iPhone'la ilgili son bilgiler...

A+A-

TrendForce analistleri kısa süre önce küresel akıllı telefon pazarının geleceğine ilişkin yeni tahminlerini paylaştı. Uzmanlar, önümüzdeki yıl mobil cihaz sektörünün krizin etkilerinden kurtulacağını söylüyor. Raporda Apple kullanıcılarının ilgisini çekecek önemli bir detay daha var.

Beşinci nesil ağları desteklenecek

Donanımhaber'in haberine göre TrendForce, Apple'ın iPhone SE 3'ü 2022'nin ilk çeyreğinin sonunda, yani önümüzdeki Mart ayında piyasaya süreceğini iddia ediyor. Üçüncü nesil iPhone SE modelinin iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'da kullanılan A15 Bionic işlemciyle donatılacağı da notlar arasında. Bununla birlikte iPhone SE 3'ün ana özelliği beşinci nesil ağları desteklemesi olacak.

Sızan bilgiler

Analistler, 5G bağlantısının birçok kullanıcının dikkatini çekeceğine ve hatta bazılarını Android'den iOS'a geçiş yapmaya ikna edeceğine inanıyor. Yeni nesil kompakt iPhone'un 4.7 inç boyutunda ekran, yerleşik Touch ID sensörü içeren Ana Ekran tuşu ve tek arka kameraya sahip olacağı da sızan bilgiler arasında.

Fiyatı 400 dolar

Apple'ın elinde kalan LCD ekran stoğunu iPhone SE 3'te kullanacağı ve bunun da fiyatı düşüreceği ifade ediliyor. Söylentilere göre iPhone SE 3'ün 64 GB dahili depolamaya sahip temel versiyonu 350 ila 400 dolar karşılığında satın alınabilecek.