İşte Cemaat'in ekonomi imamı

İşte Cemaat'in ekonomi imamı

Sabah gazetesi Gülen Cemaati'nin, ekonomi bürokrasisinin sorumlusu olduğunu iddia ettiği ismi açıkladı

A+A-

Sabah gazetesi Gülen Cemaati'nin, ekonomi bürokrasisinin sorumlusu olduğunu iddia ettiği ismi açıkladı. Gazetede yer alan iddiaya göre Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve BDDK gibi kritik kurumlardan sorumlu olduğunu iddia ettiği isimle ilgili önemli iddialarda bulundu

Sabah’ın iddiasına göre ekonomi bürokrasisinden sorumlu Nadir Ürkmeztürk, BDDK kararıyla şeffaf, açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olmadığı için yüzde 63'lük imtiyazlı payı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Bank Asya'yı kurtarma görevini üstlendi.

Bank Asya'ya sermaye girdisi sağlamak için yoğun çalışan Ürkmeztürk, 281 şubesinden 80'ini kapatma kararı alan bankanın sermayesinin, yüzde 25'lik bir artışla 1 milyar 125 milyon liraya çıkarılması için çabaladı ancak başarılı olamadı.

SPK onay vermedi

Ürkmeztürk, daha önce Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) adlı cemaat kuruluşunun başkanlığını da yürüttü. Ürkmeztürk, 2000'li yılların başında PASİAD Başkanı olarak Uzakdoğu ülkelerinde görev yapıyordu.

Nadir Ürkmeztürk, güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bank Asya'nın hisselerinin büyük bölümünün TMSF'ye geçmesinden sonra bankaya sermaye girdisi sağlamak için yoğun çalışmalar yürüttü. Ürkmeztürk, bankaya fon temin ederek sermayesini yüzde 25'lik artışla 1 milyar 125 milyon liraya çıkarmaya çabaladı. Ancak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay vermediği için bunu başaramadı.

 

5 TEKNİK KRİTERE GÖRE EN İYİ 16 HİSSE SENEDİ

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.