İşte ODAŞ Enerji'nin net temettü rakamı!

İşte ODAŞ Enerji'nin net temettü rakamı!

ODAŞ Enerji, hissedarlarına 5 milyon TL temettü dağıtacak. Hisse başına net temettü tutarı 0.1011 TL olarak hesaplandı.

A+A-

ODAŞ Enerji, hissedarlarına 5 milyon TL temettü dağıtacak. Hisse başına net temettü tutarı 0.1011 TL olarak hesaplandı.

ODAŞ Enerji'de temettü dağıtım süreci başladı. Yüzde 28,57 oranındaki hissesi halka açık olan ODAŞ Enerji, 25.2 Milyon TL’lik dönem kârından, yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan 5.000.000 TL'yi Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) mevzuatı çerçevesinde hissedarlarına aktaracak.

Hisseleri Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi'ne dahil ODAŞ Enerji'de 1 TL nominal değerdeki hisse için brüt 0.1190 TL, net 0.1011 TL kâr payı dağıtılacağı hesaplanıyor.

Nakden dağıtılacak dönem kârına ilişkin karar, ODAŞ Enerji’nin 25 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaya sunulacak.

MEVZUAT İZİN VERDİKÇE TEMETTÜ...

ODAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Burak Altay, "Borsa İstanbul’daki şirketlere kıyasla yüksek bir ivmeyle büyüme trendine girmiş olduğumuz bu süreçte, mevzuat izin verdiği sürece, kârın yüzde 15-25 kadarını dağıtmanın doğru olduğunu, büyüme oranımız düştüğü zaman, belirli bir denge içerisinde, dağıttığımız kâr payı oranının artması gerektiğini düşünmekteyiz" dedi.

ÇAN SANTRALİ İÇİN TEŞVİK ALMIŞTI

ODAŞ Enerji'nin yüzde 92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat AŞ'ye ait santral yatırımına Şubat ayında Ekonomi Bakanlığı tarafından yatırım teşvik belgesi verilmişti. ODAŞ Enerji'nin Çan Santrali 330 MW kurulu güce sahip olacak şekilde projelendirildi.

ODAŞ Enerji Grubu, kendisini bir enerji üretim ve perakende dağıtım şirketleri topluluğu olarak konumlandırıyor.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.