İşte telefonlara en çok indirilen uygulamalar

İşte telefonlara en çok indirilen uygulamalar

Sensor Tower, Temmuz ayının en çok indirilen uygulamalarını açıkladı. Listeye popüler sosyal medya uygulaması TikTok damga vurdu.

A+A-

App Store ve Google Play Store gibi marketlere her ay binlerce yeni uygulama ekleniyor. Bu uygulamaların büyük bir kısmı maalesef başarısız olurken, belirli bir kısmı da özellikle indirme sayılarında ciddi başarılara imza atıyor. Bunun yanı sıra bazı durumlarda farklı konseptlere sahip uygulamalar da ortaya çıkarak bir anda patlama yapabiliyor.

Tam da bu noktada pazardaki gelişmeleri yakından takip eden Sensor Tower, Temmuz ayında en çok indirilen Android ve iOS uygulamalarını takipçileri ile paylaştı. 

TikTok, Temmuz ayında da zirvedeki yerini korudu

Temmuz ayında en çok indirilen uygulamalar belli oldu. Sensor Tower verilerine göre, 15 saniyelik video konsepti ile kısa sürede tüm dünyaya hitap eden TikTok, Temmuz ayında dünya çapında toplam 63 milyon indirmeye ulaştı. Uygulamayı geçtiğimiz ay en çok indiren ülke de yüzde 15’lik bir oranla Çin oldu. Çin’in yanı sıra ABD de yüzde 9’luk indirme oranı ile uygulamayı en çok indiren ikinci ülke oldu.

TikTok’un ardından dünya çapında en çok indirilen uygulama ise Facebook oldu. Geçtiğimiz ay toplamda 53 milyon indirmeye ulaşan Facebook’un en çok indirildiği ülke de yüzde 27’lik bir oranla Hindistan oldu. Hindistanı’ın ardından ABD de yüzde 7’lik indirme oranı ile ikinci sıradan kendine yer buldu. İşte Temmuz ayında en çok indirilen diğer uygulamalar:

Temmuz ayında en çok indirilen Android uygulamaları

  1. Facebook
  2. TikTok
  3. Instagram
  4. Messenger
  5. WhatsApp
  6. Snapchat
  7. ZOOM
  8. Google Meet
  9. Telegram
  10. WhatsApp Business

Temmuz ayında en çok indirilen iOS uygulamaları

  1. TikTok
  2. YouTube
  3. Instagram
  4. WhatsApp
  5. Facebook
  6. Taobao
  7. Google Maps
  8. Messenger
  9. CapCut
  10. Gmail

Temmuz ayında en çok indirilen uygulamalar

  1. TikTok
  2. Facebook
  3. Instagram
  4. Messenger
  5. WhatsApp
  6. Snapchat
  7. ZOOM
  8. Telegram
  9. CapCut
  10. Google Meet