İstifa eden başkan gözaltına alındı

İstifa eden başkan gözaltına alındı

4 gün önce istifa eden TÜBİTAK başkanı gözaltına alındı

A+A-

4 gün önce istifa eden TÜBİTAK başkanı gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi

Geçen Cuma günü 4 yıldır görev yaptığı TÜBİTAK başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile 2 kişi, terörle mücadele ekiplerince (TEM) "görevini kötüyü kullandıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında, bu sabah cuma günü görevinden ayrılan eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ile Osman K. ve Eren Y. gözaltına aldı. Sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen 3 kişinin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Gözaltına alınan zanlılardan Osman K.'nin Altunbaşak'ın eski özel kalem müdürü olduğu, Eren Y.'nin ise TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi. İsmi öğrenilemeyen bir kişinin ise yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

Bakan Fikri Işık açıklamıştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz cuma günü katıldığı bir televizyon programında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Eski başkan yardımcısı da tutuklu

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz da, geçtiğimiz hafta Ankara’da yürütülen ‘böcek’ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Palaz ile birlikte, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan da tutuklanan isimler arasında yer almıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.