İtalya'da köprü çöktü: Onlarca kişi hayatını kaybetti

İtalya'da köprü çöktü: Onlarca kişi hayatını kaybetti

İtalya'da köprü çöktü: Onlarca kişi hayatını kaybetti

A+A-

İtalya'nın Genoa kentinde üzerinde otoyol bulunan bir köprü çöktü. İtalya Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Edoardo Rixi,  faciada 1'i bebek 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayın köprüdeki yapısal zayıflık nedeniyle yaşanmış olabileceğini belirtildi.

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, yaptığı açıklamada "Cenova'daki köprünün çökmesinin ardından durumu takip ediyoruz. Şimdiden hayat kurtarmaya başlayan 200 itfaiye görevlisine teşekkür ediyorum" dedi.

"Büyük bir trajedi"

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli de, yerel basına yaptığı ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, kazayı "büyük bir trajedi" olarak nitelerken, kazaya ilişkin yetkililerden bilgi aldığını, kazaya neyin yol açtığını öğrenmek için henüz çok erken olduğunu söyledi ve incelemelerde bulunmak üzere bakan yardımcısı ile olay yerine gittiğini açıkladı.

İtalya Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Edoardo Rixi,  faciada 1'i bebek 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

1968 yılında inşa edilen ve Avrupa'nın ilk çelik halatlı köprüsü olma özelliğini taşıyan 1200 metre uzunluğundaki köprünün yaklaşık 200 metrelik bir bölümün blok halinde çökmesinin ardından çok sayıda aracın metrelerce yükseklikten düştüğü öğrenildi. 

Görgü tanıkları çökme esnasında köprünün üzerinde en az 8-9 aracın bulunduğunu söylüyor. Öte yandan köprünün altından bir tren yolunun geçtiği ve çöken bölgenin yerleşim yerine çok yakın olduğu ifade ediliyor.

Yabancı kaynaklarda köprünün 2016'da yeniden yapılandırıldığı bilgisi yer aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.