İtalya'dan 3,5 milyar dolarlık enerji paketine onay

İtalya'dan 3,5 milyar dolarlık enerji paketine onay

İtalya, enerji fiyatlarını düşürmek için 3,5 milyar dolarlık paketi onayladı

A+A-

İtalya hükümeti, enerji fiyatlarındaki artışın tüketiciler üzerindeki etkisini hafifletmek için bir önlem paketini onayladı. Başbakan Mario Draghi'nin yönetimi, hükümet müdahalesi olmadan % 40'a varan enerji faturalarındaki artışı dengelemek için 3 milyar eurodan (3,5 milyar dolar) fazla harcayacak. Yeni önlemler, enerjide KDV indirimlerini içeriyor ve yılın son çeyreği için geçerli olacak.

İtalya, dünya koronavirüs krizinden çıkarken 1970'lerden bu yana en güçlü ekonomik toparlanmasını yaşıyor, ancak diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte, yükselen enerji ve doğalgaz fiyatlarının tüketiciler üzerindeki etkisiyle mücadele ediyor.

Dün iş dünyasına seslenen Draghi, büyümenin bu yıl % 6'ya yaklaşmasının beklendiğini söyledi ve vergileri artırmama taahhüdünü doğruladı. Hükümet önümüzdeki hafta yeni ekonomik görünümünü sunacak.

Draghi, “İyileşmenin kalıcı olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Bu nedenle hükümet, tedarik hatlarındaki enerji fiyatlarından ve genel ekonomiden bu sorunlara acil çözümler bulmaya ve güvenlik açıklarını sınırlamak için uzun vadeli stratejiler tasarlamaya kararlıdır." açıklamasını yaptı.