İtalya'nın kredi notu görünümünü düşürdü

İtalya'nın kredi notu görünümünü düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İtalya'nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü aşağı yönlü revize etti.

A+A-

Moodys'den yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu "Baa3" olarak teyit edilirken notun görünümü Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ve iç siyasi gelişmeler nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çekildi.

Moody's, İtalya için "siyasi ortamın yapısal reformların uygulanmasını engelleyeceği", "Enerji arzındaki zorlukların ekonomik beklentileri zayıflatacağı", "Yavaş büyüme, yüksek fonlama maliyetleri ve potansiyel olarak daha zayıf mali disiplin nedeniyle İtalya'nın mali gücünün daha da zayıflaması" riskleri olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte, "Baa3" notunun, sağlam imalat sektörü, yüksek hanehalkı serveti ve özel sektörün düşük borçluluğu dahil olmak üzere İtalya'nın önemli ekonomik güçlerini yansıttığı ifade edildi. Moody's, notun Euro bölgesi ülkelerinin ihtiyaç halinde İtalya'yı destekleyeceği varsayımını da yansıttığını belirtti.