İzmirli İPM, Pergem’deki Imerys’in paylarını aldı

İzmirli İPM, Pergem’deki Imerys’in paylarını aldı

İPM Endüstriyel Madencilik, Fransa merkezli Imerys'in Pergem'deki paylarını satın alma operasyonunu tamamladı.

A+A-

borsatek.com özel / İzmir merkezli İPM Endüstriyel Madencilik, Fransa merkezli madencilik şirketi Imerys ile ortak olarak kurduğu BDT ülkelerine yönelik Pergem adlı şirketteki yüzde 50 payı satın alarak, şirketin tümüne sahip oldu. 

Sanayi sektörü için mineral bazlı özel çözümlerde dünya lideri olan Imerys, Pergem'deki yüzde 50 hissenin satışı için 22 Aralık’ta sözleşme imzalamıştı. Satışın ise yılbaşı sonrasında tamamlandığı öğrenildi. Pergem, kırılmış ve elenmiş perlit cevherini Birleşik Devletler Topluluğu (BDT) pazarlarına ihraç ediyordu. Hisse satışı, Imerys'in dünya çapında 16 ülkedeki yüksek sıcaklık çözümleri işinin, yaklaşık 930 milyon Avro bedel karşılığında küresel yatırım şirketi Platinum Equity'ye satışı kapsamında gerçekleşti.

BDT piyasalarına kırılmış / elenmiş perlit cevheri üretimi ve ihracatı yapmak amacıyla İzmir’de kurulan Pergem, Şubat 2014’ten bu yana üretimde. Toplam 4.3 milyon Euro yatırımla kurulan tesis yılda 100 bin ton kapasitesine sahip olup inşaat ve inşa malzemeleri uygulamalarında kullanılacak değişik ölçülerde perlit cevheri üretiyor.
 

İlgili Haberler