J.P.Morgan: Altın Fed karşısında dayanamaz

J.P.Morgan: Altın Fed karşısında dayanamaz

J.P.Morgan, altın fiyatlarının Fed karşısında dayanamayacak durumda olduğunu düşünüyor

A+A-

J.P. Morgan Global Research'un emtia analistlerine göre altın piyasası, Federal Rezerv'in 2022'de para politikasını sıkılaştırma planına dayanamayacak. Banka, yakın zamanda yayınladığı 2022 yılı görünümü raporunda, altın fiyatlarının gelecek yılın sonuna kadar pandemi öncesi seviyelere düşmesini bekliyor.

Analistler, "Ultra gevşek merkez bankası politikasından çekilme, 2022 boyunca altın ve gümüş için en açık düşüş yönündeki neden olacak. Altın fiyatlarının gelecek yıl 1. çeyrekte ortalama 1.765 dolar/ons civarında olması, yıl boyunca istikrarlı bir şekilde düşüşle 4. çeyrekte 1.520 dolar/ons'a inmesi bekleniyor." dedi.

Piyasalar Mayıs ayındaki ilk artışı fiyatlıyor

Beklenti, Federal Rezerv'in aylık tahvil alımlarını Mart ayına kadar sona erdirmeyi planladığı ve faiz oranlarını üç kez artırmayı planladığı bir dönemi kapsıyor. Şu anda piyasalar Mayıs ayındaki ilk faiz artışını fiyatlamaya başlamış durumda.

Ancak J.P.Morgan, ABD merkez bankasının Eylül ayında faiz oranlarını yükseltmesini bekliyor. Aynı zamanda, J.P.Morgan ABD dolarının gelecek yıl %1.6 artmasını bekliyor.

Ekonomik büyüme tahminlerine bakıldığında ise J.P.Morgan, 2022'de küresel ekonominin %4,8, ABD ekonomisinin ise %3,8 oranında büyümesini bekliyor.

İlgili Haberler