Japon bakandan ekonomi dibi vurdu itirafı

Japon bakandan ekonomi dibi vurdu itirafı

Japonya Maliye Bakanı: Japon ekonomisi büyük olasılıkla dibe vurdu

A+A-

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Japon ekonomisinin dibe vurmuş  göründüğünü ve koronavirüs salgınının yol açtığı bu hasardan toparlanmaya başlamasını beklediklerini söyledi. Ancak Aso, toparlanmanın sadece yurt içi talebe bağlı olmadığını, denizaşırı gelişmelerin de belirleyici olacağını vurguladı.

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için alınan tedbirlerin  gevşetilmesi sonrasında politika yapıcılar arasında yayılan ihtiyatlı  iyimserliğe vurgu yapan Aso, "Ekonomide bir taban oluşturmayı başardık. Toparlanmanın ne kadar güçlü olacağı sadece yurt içi şartlara değil, aynı zamanda denizaşırı gelişmelere de bağlı olacak" diye konuştu.

Aso, üçüncü bir ek bütçe oluşturulmasını konuşmak için erken  olduğunu da vurgularken, "Öncelikle şu ana kadar aldığımız tedbirlerin  ekonomiyi nasıl etkilediğini görmeliyiz" diye konuştu.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.